Kategoriat: Kuohuviinit, Maistelukuvaus, Samppanjat Julkaistu:
15.4.2023

Fleury Fleur de l’Europe Champagne Brut Nature

Sattuipa vastaan perjantai, jolloin hain Alkosta samppanjan. Kyllä se muuten kirjoitetaan noin. Ei hoota. Kysykää vaikka kielitoimistosta. Vai mikä instanssi se nyt olikaan. Asiaan.

Kävin pienehkössä Alkossa, jossa samppanjahylly ei ollut järin laaja mutta katse kiinnittyi hyllyn reunan lappuun, jossa mainittiin tuotteen olevan uutuus. Riitävän hyvä peruste, sen otan, ajattelin hyllyä pällistellessäni.

FLEURY FLEUR DE L’EUROPE CHAMPAGNE BRUT NATURE

Tämän viinin tuoksu on vahvan paahteinen, tuoksusta on vaikea erottaa muita nyansseja niin vahvan briossimaisuuden vuoksi. Maussa on omenaa ja voita, lemon curdia, lopussa greipin tyyppistä hapokkuutta

Tuoksun perusteella olisi voinut olettaa, että tämä on superpaahteinen ja kermaisen tuntuinen viini. Rakenne on kuitenkin raikkaan hapokas mutta silti aromaattinen. Makumaailma terävöityy loppua kohden ja jättää suuhun happojen myötä hiukan kiristelevän tunteen.

Ruokaparina kokeilin tämän kanssa voissa paistettua ahventa ja varhaiskaalisalaattia. Ja toimi hienosti!

Voissa paistettua ahventa ja varhaiskaalisalaattia

Kaiken kaikkiaan ilahduin tästä kovasti! Kävin myös lukemassa hiukan tietoa tuottajasta ja löysinkin tiedon, että biodynaaminen viljely on jo pitkään ollut tuottajatalolle tärkeää. Sitä suuremmalla syyllä voi todeta, että tässä samppanjassa on varsin hyvä hinta-laatusuhde!

Arvio: Ei oo totta mikä viini!

Kirjoittanut /
Edellinen teksti Seuraava teksti

Jätä kommentti

Lisää lukemista aiheesta