15.2.2021

Ai viiniä kiitos?

Hei! Olen Eva-Maria, intohimoinen viininystävä ja keskinkertainen kotikokki. Asun Pirkanmaalla puolisoni ja kahden kouluikäisen lapseni kanssa. Viinien ja ruuan lisäksi vapaa-aikaani täyttävät ulkoilu, hiihto, veneily, käsityöt ja tilanteen salliessa matkailu. Päivätyötäni teen IT-alalla.

Tämä blogi on luotu tukemaan opintomatkaani viinien ihmeelliseen maailmaan. Kirjaan tänne ylös kokemaani ja näkemääni niin maistamistani viineistä kuin kaikenlaisesta sen ympärillä. Opittavaa on paljon ja siksi haluankin dokumentoida oppimaani ja oivaltamaani sekä jakaa sen myös muiden viininystävien kanssa. Täältä löytyy juttuja myös ruuasta ja tapahtumista kaikenlaisen syötävän ja juotavan ympärillä, sillä viinin ja ruuan liitto on olennainen osa viinien ymmärtämistä.

Olen opiskellut viineistä lähinnä kirjojen ja verkkokurssien avulla. Oikeastaan en tiedä viineistä vielä juuri mitään. Olen kuitenkin utelias ja oppimishaluinen ja selvitän mieluusti taustoja ja faktoja. Jaan niitä matkani varrella myös tänne.

Tavoitteeni on päästä syvemmälle viinien saloihin, oppia nauttimaan niistä monella tasolla ja tavalla, ymmärtää paremmin niiden ominaisuuksia tuotannon ja ympäristön vaikutusten kautta sekä nuuskia niin itse viinejä mutta myös alan uusia tuulia.

Voit lukea tarkemmin viiniharrastukseni taustoista täältä. Päivitän myös aktiivisesti Instagram-tiliäni @viiniakiitos joten ota ihmeessä se seurantaan!

Opiskelen viinitietoutta tällä hetkellä omatoimisesti ja haaveilen WSET -opinnoista.

Tervetuloa matkalleni mukaan!

Julkaissut