Viime aikoina on päässyt taas vapaammin nauttimaan ravintoloiden tarjonnasta. Kävin tänä keväänä ensimmäistä kertaa Tampereella tuoreempaa ravintolavalikoimaa edustavassa Sorellassa. Samassa yhteydessä ei oikein voi olla puhumatta Sasorista, joka on Sorellan sisarravintola. Sattuipa niin, että kävin viikon sisällä näissä molemmissa ravintoloissa, joten tässä pienet maistiaiset molemmista.
Sasor: pohjoisen puhtaita makuja
Sasor sijaitsee Tampereella Yliopistonkadulla, aivan Tampere-taloa vastapäätä. Ravintola on melko kompakti mutta kätkee sisäänsä ravintolasalin lisäksi kokous- ja kabinettitilaa. Ravintola on tyylikkäästi ja minimaaliseen tyyliin sisustettu. Kokonaistunnelma on rauhallinen ja elegantti.
Ruokalistalla on vaihtoehdot niin lihaa, kalaa kuin kasvistakin. Lista ei ole superpitkä mutta sisältää mielestäni sopivasti valinnanvaraa. Omalle lautaselleni valitsin kuhaa ja jälkiruuaksi suklaamarkiisia. Lasiin tilasin muistaakseni jotakin italialaista valkoviiniä, mutta en kirjannut sitä ylös. Viinilista on Sasorissa laadukas joten voit huoletta tilata sitä, mitä tarjoilija suosittelee. Olenpa päässyt Sasorissa kokemaan myös viinitastingejä ja niidenkin viinit oli valittu Sasorin omasta valikoimasta.
Kuha-annos oli taidolla toteutettu ja lisukkeet olivat erinomaisessa tasapainossa kalan kanssa. Koska kuha on miedon makuinen, saa se valitettavan usein rinnalleen aika mitäänsanomattomia lisukkeita. Sasorissa ei onneksi tähän kompastuttu vaan oli uskallettu hyödyntää sitruunan happoja riittävästi. Erinomainen balanssi siis kaiken kaikkiaan.
Jälkiruokani suklaamarkiisi oli supermakea ja annoskoko siksi varsin riittävä. Annos olisi hipaissut täydellisyyden rajaa, jos jotakin raikastavaa elementtiä olisi löytynyt hiukan enemmän.
Sorella: Välimereltä tuoksuvaa loungetunnelmaa
Trendivärit puuterin ja ruskean sävyissä luovat modernin ja seesteisen tunnelman jo ravintolaan sisään astuessa. Koko tila on avoin ja erittäin valoisa mutta ei hallimainen kuitenkaan. Ravintolan alakerrasta löytyy erillinen viiniklubi-tyyppinen tila, jossa en vieraillut.
Ruokalistalla korostuvat merenelävät sekä makumaailmat niin Ranskasta kuin Espanjastakin. Yllättävinä vaihtoehtoina mainittakoon mustekala ja naudan munuainen. Viinilista mukailee Sasorin taattua tasoa.
Tällä vierailulla nautin vain pääruuan ja valitsin tonnikalapihvin. Sen lisukkeena oli todella tuhti sitruunarisotto ja annos oli juuri niin täyttävä kun arvelinkin. Maut olivat tasapainoiset ja risotto taiten tehty, joskin jotakin pientä lisätwistiä ja kasvista jäin kaipaamaan. Seuralaiseni mustekala ranskanperunoiden kanssa oli myös kuulemma hyvää.
Sorellassa sentään muistin taltioida nauttimani viinin, joka toimi sekä tonnikalalle että mustekalalle hienosti. Kyseessä oli Verso Bordeaux Blanc, raikas mutta riittävän vahvarakenteinen Sauvignon blancin ja Semillonin yhdistelmä.
Tampereen ravintolakartalla on monia klassikoita ja kestosuosikkeja. Uskallan kumminkin väittää, että uuden aallon klassikot ovat tässä. Voin lämpimästi suositella sekä Sasoria että Sorellaa niiden palvelun, persoonallisten mutta erittäin laadukkaiden menujen sekä tunnelman vuoksi.